Aktualitások
2022.11.18.
 A rűnaszkripteket pozitívan használtam fel a gyógyulásban

2022.10.12.
 tapasztalatok a runa mágia tanfolyam résztvevőitől

2022.06.30.
 A rontás önmagában igen széles körben gyakorolt tevékenység


A összes aktualitás megjelenítése »

Hírlevél

Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Elérhetőség
Kirko Ezoterikus Szabadegyetem

Cím: Budapest VII., Rákóczi út 12.
Telefon: +36 70 422 2599

E-mail: info@kirko.hu

Aktualitások

Egyiptomi szimbólumok

2012.11.22.
A  Mai világban nagyon elterjedtek az egyiptomi szimbólumok

Ezért nagyon fontos hogy megismerkedjünk egynéhánnyal


Az egyiptomiak fejlett elképzelésekkel rendelkeztek az örök életről, az ifjúságról és az öregségről, az újjászületésről, a halálról. ezekkel a fogalmakkal nagyon sok amulettjük van összefüggésben.

A Szkarabeusz bogár

Ez az egyik legfontosabb és legnagyobb tiszteletnek örvendő szimbólum. A bogár megismétli a Nap útját az égen, ahogy az emberek is csak az istenek életét ismétlik, generációról generációra. A szkarabeusz egy gömbben  görgeti tojásait keletről nyugatra, amíg utódai meg nem születnek. Az egyiptomiak szemében ez a gömb nem más mint a Nap, a nagy sugárzó golyó, amelytől a földi élet fenntarthatósága függ. A szkarabeusz tevékenysége azt a hatalmas rejtett energiát is szimbolizálja, amivel minden ember születik, s amelyet minden ember fel kell hogy ébresszen saját magában. Hittek abban hogy ez az erős energia segít majd az embernek újra megszületni,majd a halála után újra megszületni, s így tovább az idők végtelenségéig, legyőzni a saját negatívumainkat, hogy a halálunk után már ne azoktól kelljen szenvednünk, miközben ezt az energiát  a halál utáni szenvedésre fordítjuk, hanem inkább a halál után ránk váró feladatainkra.

A szkarabeuszt gyakran emberi testtel és fejjel ábrázolják.

Ankh

Az örök élet szimbóluma. Ezt a jelet a fáraók kezében lehet látni, akik az alattvalók élete és halála feletti uralmuk jelképe gyanánt tartották. Az ankh a kereszt (élet ) és a kör (öröklét) egybeolvadását jelképezi, ami  nem más mint  a hallhatatlanság. Ezzel a szimbólummal meg lehet toldani az emberi élet hosszát ezen a Földön. Az egyiptomiak szerint a másik világba vezető kapu kulcsa pont így néz ki.

Gora szeme

ez nem más mint egy szem alak, melyet befestettek. ez az amulett általános védelemre szolgál.

üdvözlettel, Kovács József