Aktualitások
2020.04.16.
 Sorozat indul Dr Paul Clayton könyvéből

2017.08.12.
 A gondolatok ereje 3.rész

2017.08.31.
 A gondolatok ereje 4.r.


A összes aktualitás megjelenítése »

Hírlevél

Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Elérhetőség
Kirko Ezoterikus Szabadegyetem

Cím: Budapest VII., Rákóczi út 12.
Telefon: +36 70 422 2599

E-mail: info@kirko.hu

Aktualitások

A győztes és a vesztes fajta

2013.01.04.

A győztes és a vesztes  emberek

 

közötti különbség  már gyermekkorban megmutatkozhat.

 

Amikor a sikeres emberekről beszélünk, akkor sokan  vélik úgy hogy ezek az emberek bizonyára már az általános iskolában is jó tanulók voltak, példás magaviseletűek, hiszen a sikert nem könnyű ám  kiérdemelni.

Ámde ez korán sincs így. Sőt. A sikeres emberek gyakran rossz tanulók voltak kiskorukban, rossz magaviseletűek. Hiszen már gyerekkorban is látszik hogy kétféle ember létezik: a sikeres és a sikertelen.

A később sikertelen felnőtt  pontosan tudja, hol vannak a korlátai. Egy lépés jobbra, halál. Egy lépés balra: veszteség. Kiskorában vele könnyű a szülőknek: aranyos, csendes, időben lefekszik, időben elalszik, mindig azt csinálja amit a szülő mond neki. Vele könnyű a tanárnak, kedves, rendes, mindent teljesít amit a tanárja célul tűz ki elé….. De utána, amikor felnőtt lesz , mivel  még nem élte végig a gyerekéletet, nem élte ki a gyermeki énjét , még sokáig, akár 40 éves koráig, akár 60 éves koráig   még gyermekként  fog  élni , egészen addig amíg csak nem jön neki valami nagy probléma az életben ami megmutatja  neki , mint a tükör : ez te vagy.

Te nem  vállalod , eddig  te nem vállaltad a felelősséget   saját életért és mindent elvesztettél.

Idősebb korban hogyan ismerjük meg ezeket az embereket ?

Pl. amikor  egy idős  szomszédasszony panaszkodik a másiknak hogy figyelj, mi gyerekként ezt v. azt úgy  csináltuk, mert akkor ilyen meg olyan jó világ volt, ez a világ ma nem jó mert másképp kell csinálnunk . Ez mit  jelent ? Ő nem vállalja a felelősséget a saját életéért. Neki valaki kell hogy rendbe hozza az ő életét. Ekkor ő 6o éves, de nem igazán felnőtt.

De mindegyik ember  életében van olyan helyzet amikor ő egyedül marad az élettel szemben.

Senki nem segít.  Ebben az esetben az embernek  kettő lehetősége  van : vagy összeomlik , vagy felnőtté válik a helyzet súlya alatt, vállalja  a felelősséget a saját életéért . A saját régi negatív, fájdalmas  tapasztalatait  pozitívvá változtatja, megértvén azt hogy a szenvedései csupán tanuló állomások voltak az Élet nagy országútján …..


                                         Ekkor ez az ember  győztessé válik. Megváltoztatja a saját életét.

folyt.köv.