Aktualitások
2022.11.18.
 A rűnaszkripteket pozitívan használtam fel a gyógyulásban

2022.10.12.
 tapasztalatok a runa mágia tanfolyam résztvevőitől

2022.06.30.
 A rontás önmagában igen széles körben gyakorolt tevékenység


A összes aktualitás megjelenítése »

Hírlevél

Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Elérhetőség
Kirko Ezoterikus Szabadegyetem

Cím: Budapest VII., Rákóczi út 12.
Telefon: +36 70 422 2599

E-mail: info@kirko.hu

Aktualitások

A vese

2013.02.20.

Új sorozat kezdődik a veséről:

 

 

A vese nagyon fontos szervünk, amely megtisztítja a vérünket és  fenntartja az emberben a vegyi balanszot, illetve tárolja a testünkben a velünk született életenergiát. Ez a két, kisméretű szervünk hátul, a gerincünk vonalától nem messze helyezkedik el. Naponta 200 liter vért enged át magán, miközben 150 –féle mikroelemet szűr át magán, melyek a szervezet munkája során keletkeznek és az ennivalóban vannak. Ha ezeket a vese nem szűrné ki a vérünkből az toxikózishoz vezetne, s rövid úton eltávoznánk a fizikain túli világokba. A vese által a szervezetből kiszűrt mikroelemek a vizelettel együtt távoznak a szervezetből. Ez a folyadék a vesevezetékeken át a hólyagba kerül, ahonnan kiürítjük.

A vese eléggé kényes szervünk. Pont ezért nagyon sok dologgal tudjuk károsítani. Ilyen a diéták többsége. Pl. a fehérje diéták is (pl. ha csak húst, magot v. azok keverékét esszük.)—melyek nagyon megterhelik a veséket ,  a szív-és érrendszert.

A vese szabályozza a szervezetben a nátrium, foszfor, kálium szintjét.

Ezért ha túl sok nátrium, foszfor-vagy káliumtartalmú szert veszünk be, az alaposan elronthatja  bennünk az előbb említett elemek egyensúlyát : De hogyan is  vehetünk be túl sokat ?

Hát pl. az ételeink, pl. a kenyér tocsognak a sok sótól, a konyhasó nagyobb része nem is só hanem kálium ( csak a nagyon drága , külföldről származó, himalájai vagy  a tengeri sókban nincs kálium ),több fogrém tartalmaz foszfort.

De  rengeteg étrend- kiegészítőben is megtalálhatóak, amelyeket a busás nyereség reményében igyekeznek ránk tukmálni ( abban biztosak lehetünk ugyanis ,  hogy  nem védenek meg bennünket a betegségektől , mivel felborítják az egyensúlyunkat).

A vese termel három nagyon fontos hormont:

---eritropoetin  : a csontvelőben levő erotreciták  előállítását szabályozza

---kalcitrirol : a D vitamin aktív formája, amely a csontok erősségéért felel és a szervezet anyagcseréjét szabályozza.

---renin : a vérnyomást szabályozzalátjuk tehát, mennyire fontos szervünk a vese, és mi mégis szemérmetlenül elfelejtkezünk róla, kizsigereljük, kizsákmányozzuk, azután pedig csodálkozunk, hogy miért is vagyunk  betegek.Folyt. köv. Kovács József