Aktualitások
2020.04.16.
 Sorozat indul Dr Paul Clayton könyvéből

2017.08.12.
 A gondolatok ereje 3.rész

2017.08.31.
 A gondolatok ereje 4.r.


A összes aktualitás megjelenítése »

Hírlevél

Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Elérhetőség
Kirko Ezoterikus Szabadegyetem

Cím: Budapest VII., Rákóczi út 12.
Telefon: +36 70 422 2599

E-mail: info@kirko.hu

Aktualitások

Ússzunk vagy ne ússzunk?

2011.01.26.
Úszhatunk, de nézzük meg, hogy hol

A klórozott vizű medencékben nem ajánlatos fürdeni mert az növeli a rák megjelenésének esélyét az ember szervezetében ( forrás: Centre of Researc in enviromental epidemiology, Spanyolország).

A klórozott vizű medencékben nem ajánlatos fürdeni mert az növeli a rák megjelenésének esélyét az ember szervezetében ( forrás: Centre of Researc in enviromental epidemiology, Spanyolország).
A tudósok tanulmányozták a klórozott medencékben versenyszerűen úszók DNS mutációit.
Kiderült, hogy már 40 perc úszás után a sportemberek 80%-ánál géntoxikus hatások voltak felfedezhetők. Ennek oka a tudósok szerint az, hogy úszás közben az emberek az orrukon keresztül klórmérgezést kaptak. Persze itt nem arról van szó hogy nem szabadna medencében úszni., hiszen az úszás , a fürdőzés egészséges dolog. Csak arra kell vigyáznunk hogy ezt ne klórozott vizekben tegyük.

Különösen veszélyeztetett célcsoport a gyerekek, hiszen ők képesek a klórozott strandok vizében sok időt tölteni.

Nem kellene a medencék vizébe klórt és egyéb vegyszereket sem beleengedni baktériummentesítés céljából, ha az emberek zuhanyoznának fürdés előtt, fürdősapkát használnának és nem pisilnének a vízbe fürdőzés közben.
Sajnos, a modern aquaparkokban gyakran fordulnak elő tömeges klórmérgezések, amelyek azt bizonyítják hogy sok helyen még nem álltak át a klórmentes víz használatára.

Igaz, hogy rákot sok más is okozhat, pl. a fogmosás helyett is használt toroköblögető szerek, melyek etanolt tartalmaznak. Az etanol rátelepszik a torok nyálkahártyájára, s elősegíti hogy a karcerogén anyagok , melyek a rákot kiprovokálják, könnyen behatoljanak a nyálkahártyán keresztül ( pl. ha olajban v. zsírban sült krumplit eszünk, abban is van karcerogén).
Nem is beszélve arról, hogy a toroköblögetés alatt a torokban összegyűlhet az acetaldehid amely maga is karcerogén anyag.
 Kovács József