Aktualitások
2022.11.18.
 A rűnaszkripteket pozitívan használtam fel a gyógyulásban

2022.10.12.
 tapasztalatok a runa mágia tanfolyam résztvevőitől

2022.06.30.
 A rontás önmagában igen széles körben gyakorolt tevékenység


A összes aktualitás megjelenítése »

Hírlevél

Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Elérhetőség
Kirko Ezoterikus Szabadegyetem

Cím: Budapest VII., Rákóczi út 12.
Telefon: +36 70 422 2599

E-mail: info@kirko.hu

Aktualitások

meditáció

2011.07.06.

A meditáció  nagyon fontos része a mai ember világának

A meditáció a távol-keleti lelki-szellemi gyakorlat közkedvelt eszköze, mely alatt az ember  különleges , un. meditatív v. transz- állapotba kerül.

 


Ez az állapot  egy olyan különleges elmeállapot,  ahol nincsenek gondolatok,  eltűnik az időérzékelés , eltűnik az Ego jelenlétének érzékelése . a meditáló személy mély nyugalmat érezhet, vagy mély extázis állapotába kerülhet, ami megrázó látomásokban nyilvánulhat meg az agyban. Bár gyakran megesik az is hogy semmi ilyesmi nem történik . Ez nem jelenti azt hogy a meditáció sikertelen volt, hiszen a fizikai hatások akkor is jelentkeznek. A meditáció alatt  csökken a pulzusszám, csökken a felvett oxigén mennyisége , az anyagcsere is lassul. A meditációknak sok  fiziológiai haszna van:  növeli a szervezet stressztűrő képességét, ami a mai világban nagyon fontos, nyugtatja az idegeket, javítja az agy gondolkozó, problémamegoldó képességét, stb.

Azonban a meditációkat az ezoterikus tanfolyamokon, iskolákban inkább a szellemi haszna miatt csinálják : segít megváltoztatni az életünket. Azonban csak szakavatott Mester segítségével  érdemes végezni , aki a meditációt maga sem könyvből tanulta és legalább 10 éve gyakorolja.

Vigyázat : manapság könyvek százai írnak különféle meditációs módszerekről, amiket akár otthon is  ki lehet próbálni( ezt nem javaslom)

--- a könyvekben leírt meditációk nagy része vagy teljesen hatástalan, vagy éppenséggel káros. Hosszú klinikai praxisom alatt sok emberrel találkoztam már akinek negatívan hatottak az agyára a véletlenszerűen tanult és végzett meditációk.

--- sok felelőtlen, képzetlen ember tart hangzatos nevű tanfolyamokat, ahol káros meditációs tanfolyamokkal ártanak az ott részt vevő emberekben.A meditációknak sok fajtája ismeretes: azonban mindegyikben van egy központi momentum: tárgya van. Úgy is lehetne mondani, hogy célja van.

Céltalanul nem jó meditálni mert az olyan mint amikor azt mondja valaki: lemegyek a boltba, veszek valamit, nem tudom hogy mit.

Meditálás közben a figyelmet sok mindenre lehet összpontosítani : egy tárgyra, pl. szegre a falban, egy fára, stb. egy megoldandó problémára, a gyertya fényére, stb.A  Kirko Szabadegyetemen  belül sokféle meditációs technikával megismerkedhetnek az itt tanulók.


 Kovács József