Aktualitások
2020.04.16.
 Sorozat indul Dr Paul Clayton könyvéből

2017.08.12.
 A gondolatok ereje 3.rész

2017.08.31.
 A gondolatok ereje 4.r.


A összes aktualitás megjelenítése »

Hírlevél

Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Elérhetőség
Kirko Ezoterikus Szabadegyetem

Cím: Budapest VII., Rákóczi út 12.
Telefon: +36 70 422 2599

E-mail: info@kirko.hu

Aktualitások

a vízivás veszélyei

2011.07.14.
Nyár, hőség, vízivás,veszélyek........
A víztől meg lehet butulniVigyázat, a nagy mennyiségű víz fogyasztása az orvostudomány jelenlegi állása szerint  káros az egészségre. Az hogy naponta 8-10 pohár vizet kell inni, óriási butaság—írja  Dr Margaret Mc. Kartin , a Britihs Medical Journalnak a víz egészségre vonatkozó hatásairól írt cikk szerzője.Ezzel teljesen egyetértek, s különösen károsnak tartom azt a médiában terjedő mai magyar gyakorlatot, amely napi 3-4 liter víz ivására buzdít- iszonyú tudatlanság.Semmilyen bizonyíték nem bizonyítja azt a tévhitet hogy a vízivás (H2O, ásványvíz, Pi víz, stb) bármilyen betegséget meggyógyítana. Az erről szóló mítoszokat főleg a palackozott vizek vagy ásványvizek gyártásában érdekel személyek terjesztik. Persze, a pszi-víz stb ivásából néha származhat gyógyulás de annak egyedül csak pszichikai oka van : az illető hite. Ezek  az emberek annyira magas fokú önszuggesztiós képességgel rendelkeznek, hogy ha elhinnének valami mást, pl. hogy  a békalencse gyógyítja meg őkat, akkor az gyógyítaná meg.De !!!A víz mértéktelen fogyasztása pl. az alábbi egészségügyi problémákhoz vezet: 

---tönkreteheti az ember alvásritmusát, mivel éjszaka többször kell WC-re mennie.

---hiponatriema keletkezhet—ez egy halálos betegség ami lecsökkenti a szervezet nátriumtartalmát és agylágyuláshoz vezet.Azonban  !!!Mint azt az amerikai sajtóból nemrég megtudhattuk, az amerikai hatóságok hivatalosan is bejelentették, hogy az USA-ban a palackozott vizek 50%-a nem felel meg a minőségi előírásoknak, sőt , néhány esetben egyenesen veszélyezteti az egészséget is. Nálunk erről nagy a hivatalos hallgatás.

Barak O Bama, az elnök külön foglalkozott ezzel a témával s azt javasolta hogy mivel az USA-ban a vezetékes víz is problémás és a palackozott vizek is, a lakosság vegyen egyszerű szénszűrőket vagy pedig egyszerű , nálunk is  6-7 eft-ért kapható szűrő  edényeket, s ezekkel igya a csapvizet.

Ez ugyebár most nyáron különösen fontos Kovács József