A összes aktualitás megjelenítése »
Cím: Budapest VII., Rákóczi út 12.
Telefon: +36 70 422 2599
E-mail: info@kirko.hu
Aktualitások
a tejivás veszélyei
Kaliforniai tudósok évekig vizsgáltak több ezer 60 és 80 év közötti személyt hogy megállapítsák hogy mennyire hat agyukra a tejfogyasztás. A vizsgálat bebizonyította, hogy a tejben levő kalcium negatív hatással van az agyra, eltompítva azt. Ezen kívül, az agyban de a szív-és érrendszerben is a tej mintegy burkolattal látja el az ereket , elősegítve ezzel a szív-és érrendszer „eltömítődését”. Ezért az javasolható az idős embereknek hogy ne igyanak tejet.
Egy brit kutatócsoport, Dzsejn Plant orvosprofesszor vezetésével arra a következtetésre jutott hogy a tej állandó fogyasztása növeli a rák megjelenésének veszélyét, főleg a mellrákét illetve a prosztatarákét. A tejben levő IFR-1 hormon (inzulinszerű növekedési hormon) –nak karcerogén hatása van, amit csak erősít a tej túl nagy kalciumtartalma ( a túl sok kalcium gyengíti a szerveztünkben levő D-vitamin hatását) . Nem csoda, hogy hazánkban elég nagy a rákos betegek aránya ,hiszen még mindenki pszichikumában benne él a „tej-élet, erő, egészség” szlogen. Ámde ez nem minden országban van így. Pl. Kínában sem sok tejet isznak, de ott bizony sokkal alacsonyabb a rákos betegek százalékos aránya mint nálunk.
A német tudósok gyakran írnak arról hogy a tej egészségtelen étel. Különösen az ellen vannak hogy az emberek tejet tegyenek a teájukba.
Ismeretes hogy a fekete tea normalizálja a vérnyomást és szélesíti az artériákat. Azonban a tejben levő kazein miatt ez a hatás eltűnik.
Jobban tesszük eszerint, ha csak teát iszunk.
Üdvözlettel, Kovács József