Aktualitások
2022.11.18.
 A rűnaszkripteket pozitívan használtam fel a gyógyulásban

2022.10.12.
 tapasztalatok a runa mágia tanfolyam résztvevőitől

2022.06.30.
 A rontás önmagában igen széles körben gyakorolt tevékenység


A összes aktualitás megjelenítése »

Hírlevél

Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Elérhetőség
Kirko Ezoterikus Szabadegyetem

Cím: Budapest VII., Rákóczi út 12.
Telefon: +36 70 422 2599

E-mail: info@kirko.hu

Aktualitások

Párkapcs. folyt.

2012.02.16.

Párkapcsolati esetek folyt.

egy kis elmélet

előfordul, hogy még a legerősebbnek látszó viszony is szétmegy, mert a felek  nem helyesen osztják fel a szerepeket az együttélésnél. ennek eredményeként  előjön az egymás meg nem értése, ami általában a kapcsolat felbomlásához vezet.

Létezik egy olyan pszichológiai fogalom, hogy a" Fürész-hatás ", amelyiket egy, a kapcsolatot belülről szétrágó féreghez hasonlíthatnánk. tulajdonképpen ez a fűrész-hatás minden kapcsolatban megjelenik. amikor az emberek együtt élnek, akkor az idő múlásával mindegyiknél megjelenik egy sor olyan, egymás felé támasztott követelmény, ami nem volt meg akkor amikor elkezdtek egymással találkozni. Minden azzal kezdődik pl. hogy elkezdenek vitatkozni arról hogy kin van a sor a szemét kivitelénél, vagy ma ki vegyen kenyeret, stb. ezek a viták kölcsönös sértődésekben folytatódnak, majd lassan abba torkollhatank hogy az egyik már nem is akar beszélni a másikkal amikor hazajön a munkából.

Pont ezeket a kölcsönös sértődéseket, s az abból kialakuló vádaskodásokat hivjuk Fűrész-hatásnak : az egyik partner hibáztatja valamiért a másikat, az viszont megsértődik  és visszavádaskodik . Ez a kölcsönös vádaskodás olyan mintha mindketten fognák egy kézifűrész két végét s hol erre, hol arra huznák .

 

Mit javasolhatok az alábbi problémák elkerülésésre ?

 

1. Fel kell ismerni a problémát, fel kell ismerni, hogy a fűrész húzás már elkezdődött.

2. Mindkét félnek meg kell keresni a kompromisszumokat. Valószínű, hogy ez nem lesz könnyű, de feltétlenül el kell kezdeni a párbeszédiet a viszony megtartására.

 

folyt. köv.

  Kovács József