Aktualitások
2022.11.18.
 A rűnaszkripteket pozitívan használtam fel a gyógyulásban

2022.10.12.
 tapasztalatok a runa mágia tanfolyam résztvevőitől

2022.06.30.
 A rontás önmagában igen széles körben gyakorolt tevékenység


A összes aktualitás megjelenítése »

Hírlevél

Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Elérhetőség
Kirko Ezoterikus Szabadegyetem

Cím: Budapest VII., Rákóczi út 12.
Telefon: +36 70 422 2599

E-mail: info@kirko.hu

Aktualitások

az oszteoporózis folyt

2012.05.21.
Az oszteoporózis folyt.:
az ösztrogénpótló terápia csökkenti a menopauza tüneteit is , néhány embernél ( hangulatingadozás, álmatlanság, izzadás ). csökkenti a koleszterin szintet is , ami csökkentheti a szívbetegségek rizikóját.

DE !!!!!

az ösztrogén pótló terápiának lehetnek  mellékhatásai is, pl. : a test elvizesedése valamelyik testrészben, az emlőmirigyek fájdalmai , vérnyomás növekedés, az epehólyag különböző betegségei.

Azoknak a nőknek, akiknél  korábban vagy jelenleg emlőrákot vagy  méhrákot, májproblémákat, vizesedést  diagnosztizáltak, nem ajánlott ebbe a terápiába belefogni.

A fent említett lehetséges súlyos mellékhatások miatt javasolnék  néhány természetes módszert  az oszteoporózis elkerülésére.1. a Kalcium rendszeres bevitele a szervezetbea  szervezetben jelenlevő kalcium nemcsak  mint a csontok   építőanyaga szükséges, 

hanem a szervezet egyéb életfunkcióinak ellátásához is nélkülözhetetlen.  ezért ha a napi rendszeres táplálkozásunkkal nem viszünk be eleget, akkor a szervezet elkezdi kimosni a csontokból a neki szükséges mennyiséget. Ha ez sokáig-évekig  folytatódik, akkor felléphet az oszteoporózis.

az emberek többségének a tejtermékek jelentik  a legfontosabb kalciumforrást. A tej, túró, sajt (sok ember nem tudja 35. életéve után már megemészteni a tejet, ők azt ne igyák, egyenek több túrót, sajtot).

fontos kalciumforrás lehet a hal és a bab is.

2. a D vitamin rendszeres bevitele a szervezetbe.

a D  vitamin  segítsége nélkül    szervezetünk nagyon nehezen tudja megkötni a neki szükséges kalciumot. Az emberi szervezet  napi szükséglete kb. 400 NE (Nemzetközi Egység), idősebb korban, 60 év felett pedig 800 NE körül.

ez a mennyiség megtalálható 1 liter tejben (de csak az igaziban, nem abban ami ultrapasztőrözötten  hűtés nélkül is eltartható egy darabig, de ez az igazi is legyen legalább 2,0 % zsírtartalmú).  De ezt a mennyiséget az is biztosítja ha naponta egyszer 30 percet , 60 év felett egy órát vagyunk a napon, fedetlen kézzel és arccal (azaz nem feltétlenül kell ehhez fürdőruhában kifeküdni.

3. Sport tevékenység: természetesen ez alatt nem a versenysportot értem, hanem

a napi egyszer egy órányi , saját edzésünkre végzett sportot. Nőknek csak a jógát és  a callaneticset javaslom, a zsírégető tempóban végzett futást, úszást.

A más fajta   tornákat  a nőknek nem javaslom mert kifejezetten káros izomzatuknak, csontjaiknak.

Különösen fontosak a fent említett mozgásfajták azoknak a nőknek akiknél esetleg már elkezdődött az oszteoporózis folyamata, vázizomzatuk megerősítésére, s ezáltal a folyamat megállítására.

Idősebb korban csak a táplálkozás már nem biztos hogy elég.Ne feledjük, a mozgás egészség ! De nem a bevásárlóközpontok hatalmas épületeiben való mozgás , hanem  a szabad levegőn, a természetben.Kívánom hogy váljanak egészségesebbé,


 Kovács József